April - Maj - Juni 2023

Tilbage til Draco

Arbejdet med at samle ruderammerne fortsætter.

Inden de komplette rammer kan monteres på båden, skal montagehullerne forstærkes. Da ruderammerne blev monteret på båden originalt, blev de monteret med træskruer ind i glasfiberen. Dette har holdt fint igennem alle årene, men jeg kunne alligevel fornemme, at nogle af skruerne ikke sad fast nok, under prøvemontage. Derfor besluttede jeg at fremstille gevindbøsninger, som kan monteres på indvendig side, således at rammerne kan monteres med M6 maskinskruer.

Stort set samme ændring lavede jeg med frontruderne for nogle år siden, da jeg også kunne fornemme at skruerne ikke havde så godt fat som de engang sikkert havde.

Først bores hullet op til Ø6,5 mm, med hjælp af en borelære, så placering og retning på hullet bliver korrekt.

Bøsningerne fremstilles i rustfrit stål.

Hullerne fræses op til Ø 10 mm, så bøsningen kan gå ind.

Møtrikken sættes på plads.

Rammerne monteres på båden.

Jeg har valgt at genbruge de tre lister som samler forruder og sideruder, på trods af at de er gamle. Der er ikke blevet sprøde med tiden, men det sædvanlige problem med at de bliver kortere, har de dog. Derfor har jeg valgt at skære den del af profilen der virker som afdækning bort, så jeg på et senere tidspunkt kan fremstille nogle profiler i enten aluminium eller rustfrit stål, som kan dække over samlingen.

Endelig ! Flybridgen sidder på plads igen.

Tilbage Næste