Juli - August - September 2006

Tilbage til Draco

Resten af sommeren gik med glasfiberarbejde. Den nye bundramme, som var kommet på plads, blev belagt med 4-5 lag glasfibermåtter. Det var et temmelig tidskrævende arbejde, da der er mange hjørner og afkroge som alle skal have glasfiber.

Den nye bundramme er stort set lig den gamle. Dog er den lavet i 22 mm krydsfiner i stedet for 15, desuden er der tilføjet en ekstra spante, samt flere forstærkninger op mod de langsgående vanger, for ekstra styrke.

 

Da arbejdet med bundrammen begyndte at nærme sig afslutningen, blev der installeret et tunnelrør til bovpropel. Nu da båden var skilt totalt ad, var der ikke så meget at tage hensyn til, når der skulle saves et par store huller i skrovet. Det skulle selvfølgelig placeres korrekt, men det var ikke nødvendigt at afdække en masse, da det der befandt sig i nærheden, sagtens kunne tåle lidt støv. Røret blev fibret fast indvendig med 5 lag måtter, udvendig 3 lag.

Da efteråret begyndte at nærme sig, skulle der arrangeres et vinterhi. Båden stod ude hele sommeren, hvilket var det bedste i flere henseender. Sollys er det bedste at arbejde i og der blev lavet en del arbejde som svinede meget, hvilket, for det meste, er bedst at gøre udendørs. Men for at kunne flytte båden, var det nødvendigt at anskaffe en vogn, da båden stod på bukke. En brugt vogn blev indkøbt til formålet, den havde været anvende til en sejlbåd, men efter at diverse rør blev savet af, var den udmærket til formålet.

Da vognen var blevet lirket ind under båden, uden kranhjælp, blev sidestøtterne monteret, de er nemmere at få til at passe, når båden står på vognen. Herefter var den klar til at køre indendørs.

Tilbage Næste