Skift af sideruder i Draco 2500 Twincab

Tilbage til Draco

Sideruderne i de fleste Draco både fra 1970 og 1980'erne er i plexiglas. Med tiden får de en krakeleret struktur, som gør at det er vanskeligt at se igennem dem. Ruderne kan ikke tages ud, blot ved at trykke dem ud, som det er muligt i ældre biler. Selve aluminiumsrammen er samlet omkring glasset. Derfor skal rammen delvis adskilles, for at skifte glasset.

På denne båd, er det nødvendigt at afmontere den komplette siderude. Det gøres ved at løsne skruerne langs underkanten, hive topliste af(opvarmes evt. først) og skyde sideruden fri af frontruden. Det er ikke muligt at løsne og fjerne den øverste del af rammen og lade resten sidde på båden, da en skrue vender forkert og ikke kan løsnes, uden at rammen fjernes.

Forruden understøttes.

Listen på undersiden fjernes, ved den bagerste del af vindspejlet som danner en "gribeliste".

For at skifte glasset, afmonteres den underste aluminiums liste. Ved de gule cirkler, er rammehjørnerne samlet med M4 skruer.

Glasset tages ud, et nyt kan skæres efter det gamle og til sidst sættes i.

Klar til montere på båden igen.

Resultatet er et godt udsyn igen. Materialet er polycarbonat.

Gammel rude.

Et problem som man støder på, ved skift af ruder, er at nogle af skruerne er irret fast. Disse kan fjernes på to måder.

bullet

Bores ud. Dette kræver omhu, da det er vigtigt at bore nøjagtigt i midten af den gamle skrue.

bullet

Løsnes med kraftig varme. Her borer man først hovedet af skruen, for at skille rammen fra hinanden. Dernæst varmer man området omkring skruen op og tager fat omkring skrue stumpen med en rørtang eller lignende. Varmekilden skal være en blæselampe (ikke autogensvejser eller elektrisk varmepistol) Overfladebehandling og aluminium tager ikke skade af denne opvarmning.

Tilbage til Draco